..
Majkrosoft će uskoro cenzurisati Skajp i vaše Office dokumente


Microsoft je najavio promenu kodeksa ponašanja, koja dolazi na snagu 1. maja ove godine.


Po novom pravilniku će ova kompanija moći ne samo da pregleda vaše Skajp razgovore i Office dokumente, već će nešto "nevaljaliji" korisnici moći da zarade i privremene suspenzije ili čak kompletan ban sa servisa. Promena, ipak, neće zahvatiti Xbox Live, što je donekle urnebesno jer je voice chat na Live-u odavno poznat kao nešto od čega se zarađuje glavobolja.

"Nemojte koristiti servise (Skajp, Outlooki online Office dokumente) kako biste prikazivali ili delili neprimereni sadržaj poput golotinje, pornografije, brutalnog nasilja ili kriminalnih aktivnosti", navodi se u Microsoft-ovomsaopštenju i dodaje da će se cenzurisati i uvredljivi izrazi.

Nažalost, Microsoft nije precizno definisao do koje mere će se ići sa tim, jer ono što je uvredljivo za jednu osobu možda nije za drugu. Ako se Microsoft-u "upali lampica" da korisnik pravi probleme, zadržava pravo da kopa po ličnim podacima i dokumentima kako bi otkrio da li je korisnički nalog dovoljno problematičan da zaradi kaznu.

Za sada nam ostaje da čekamo taj 1. maj i vidimo šta će se tačno desiti. Do tada, Microsoft je najavio spektakl za E3 2018.Izvor: Novosti