..
3 podešavanja koja odmah morate da promenite ako redovno koristite Twitter


Twitter je po prirodi vrlo transparentna društvena mreža kada su u pitanju stvari koje zna o vama. Međutim, postoje određene stvari koje bi ipak trebalo da zadržite samo za sebe.

Poznata društvena mreža Twitter ima jako velik broj sigurnosnih podešavanja koje svesrdno predlažemo da promenite. Nakon što to učinite, vaš profil će biti sigurniji, a broj ljudi koji će moći da vas konaktira biće smanjen.


Evo koja tačno podešavanja bi trebalo da promenite:


Ne dozvoljavajte Twitteru da vas prati

Twitter ima ugrađeni sistem prepoznavanja korisničkog ponašanja i za to koristi vašu istoriju internet pretrage.

Kako biste ga sprečili da to radi, otvorite meni Privacy and Safety > Personalization and Data > Edit > Track Where You See Twitter Content Across the Web i promenite podešavanje.


Spasite se od "personalizovanih" reklama

Twitter će vas, čim počnete daga posećujete automatski uvrstiti u specijalnu "publiku" skrojenu prema vašim sklonostima i navikama koje objavljujete. Nažalost, nemoguće je isključiti se iz svih ciljanih grupa, ali moguće je sprečiti društvenu mrežu od neprekidnog serviranja reklama.

Otvorite Privacy and Safety > Personalization and Data > Edit > Personalize ads i tamo jednostavno deaktivirajte odabrano podešavanje.


Izbrišite sve podatke o vašim lokacijama

Mnogi korisnici Twittera vole da uz svoje objave dodaju i lokaciju na kojoj se nalaze. Međutim, reč je o vrlo neodgovornoj praksi. Uostalom, ko želi da potencijalnom provalniku stavi do znanja da u tom trenutkunije kod kuće?

Praćenje možete isključiti tako što ćete otići u Privacy and Safety > Tweet location > Delete location information. Takođe, predlažemo da se malo strpite s obzirom da procedura traje oko 30 minuta.Izvor: Telegraf.rs