..
Kraj za iTunes? Procurelo pismo otkriva Appleove planove za budućnost


Apple je poslao pismo predstavnicima muzičke industrije čiji sadržaj je podstakao glasine da kompanija planira da ugasi iTunes

Tehnološki gigant iz Kupertina je u pismu najavio "kraj iTunes LP-jeva" i tako naveo mnoge da pomisle da u tajnosti planira da u potpunosti prestane da prodaje "skidanje pesama".

LP je skraćenica za long-playing i generalno se koristi kada se govori o muzičkim albumima.

Međutim, u Appleovom rečniku LP je specifična količina muzike koja će biti uklonjena iz iTunes prodavnice tokom 2018. godine, a izdavačima je takođe poslato i obaveštenje da prestanu da šalju pesme nakon marta.

Iako ova odluka ne znači i nužan kraj za iTunes, izvori iz muzičke industrije tvrde da su u pitanju dokazi koji idu u prilog glasina da Apple planira da prestane da prodaje muzičke daunloade i prebaci se na model pretplate.

To znači da bi korisnici uskoro mogli da počnu da plaćaju pretplatu na ovaj servis, umesto da kupuju pojedinačne pesme koje žele.

Sa druge strane, to znači i da su ljudi koji su potrošili malo bogatstvo na omiljene muzičke albume bukvalno bacili novac jer će sve to uskoro biti dostupno za manje od 10 evra mesečno.

Apple iTunes LP-jevi nisu bili preveliki uspeh za Apple i to je verovatno glavni razlog iza odluke o njihovom uklanjanju.Izvor: Telegraf.rs