..
Na novom 'pametnom' novčaniku Woolet 2.0 možete čak i slušati muziku


Izgled novčnika godinama se nije menjao. Mnogi postoje samo u svrhu čuvanja novca, kovanica i kartica. Međutim, na novim "pametnim" novčanicima Woolet 2.0 možete čak i muziku da slušate, a uz to će vas obavestiti svaki put kada ga ispustite iz svoje blizine.

Postoje dva različita modela Woolet 2.0 novčanika, od kojih svaki ima Bluetooth radio, bateriju koja traje šest meseci, bežično punjenje i zvučnike koji podržavaju jačinu od 90 decibela. Sva ova elektronika zašivena je unutar novčanika, tako da izgleda kao da ništa nema u njima. Novčanike možete spojiti sa mobilnim telefonom preko aplikacije Woolet app, tako da će vam dati signal svaki put kada ih ispustite iz vaše blizine.Woolet 2.0 novčanici ručno su napravljeni u Evropi od prave kože, a kako bi se dodatno isticali, imaju na sebi i pin koji je obložen od 24-karatnog zlata. Kupcima uz kupovinu novčanika uručuje se i potvrda o metalurškim svojstvima pina.

Ovakvi novčanici zvuče kao proizvodi koji bi se jedino mogli naći u rukama bogataša, ali mediji prenose da su oni ustvari jako pristupačni. Nije poznato koliko košta jedan Woolet 2.0 novčanik, ali punjač za njega prodaje se posebno po ceni od 89 dolara.

Novčanici se rade u nekoliko velična, a svaki od njih ima dovoljno prostora za novac, kovanice i kreditne kartice.
Izvor: itnetwork.rs