..
AMD objavio nove Radeon drajvere - svoj najveći softverski proizvod do sada


AMD je lansirao Radeon Software Crimson ReLive Edition, novu verziju svog Radeon grafičkog drajvera, a nazivaju ga svojim najvećim softverskim proizvodom ikada. Novi drajveri donose veliki broj novosti i novih tehnologija, a evo nekih od najvažnijih.

Pre svega tu je tehnologija po kojoj drajveri i nosi ime, Radeon ReLive, a ona omogućava snimanje i streamovanje videa korišćenjem hardvera same grafičke kartice. Pored snimanja live filmova iz igara, pomoću Instant Replay funkcije moguće je "vratiti" i snimiti zadnjih pet minuta videa iz igre u koliko shvatite da vam je promaklno nešto bitno. Pored igara, omogućeno je i snimanje desktopa u Windowsima.



Druga značajna funkcija je Radeon Chill koja u zavisnosti od aktivnosti u igri automatski smanjuje napon grafičkog procera i radni takt. Time se značajno smanjuje zagrevanje kartice, i bolje iskorišćava enegretska efikasnost.

Tu je i ADM FreeSync tehnologija koja naglašava Borderless Fullscreen Mode podršku, što će korisnicima FreeSync monitora i ljubiteljima igara u Fullscreen Window modu obezbediti do 24% brži odziv.

Od svega ističu se još i novi softverski Installer sa Clean Install opcijom uz pomoću kojeg se čiste sve postojeće postavke drajver i vraćaju se na fabričke postavke, te unapređene funkcije povezivanja, detekcija lošeg HDMI kabla i slično.

Novi Radeon Software Crimson ReLive Edition drajeveri su već dostupni za preuzimanje sa zvanične AMD web stranice.



Izvor: itnetwork.rs