..
AMD najavio FreeSync druge generacije


AMD je najavio Radeon FreeSync 2 tehnologiju – sledeći veliki korak u omogućavanju glatkog igranja i naprednih piksela za PC igrače. Raspoloživost za krajnje korisnike je planirana u prvoj polovini ove godine.FreeSync 2 monitori će koristiti nizak odziv, visoku osvetljenost, izuzetan nivo crne i širok kolorni raspon, kako bi prikazali bogati HDR sadržaj. Povrh svega, svi FreeSync 2 monitori će podržavati LFC – Low Framerate Compensation za grafičke kartice slabijih performansi.

Sa Radeon FreeSync 2 tehnologijom, AMD najavljuje potpuni Plug-n-Play HDR iskustvo, bez potrebe za čeprkanjem po raznim podešavanjima softvera ili monitora.

Postojeći formati za prenos HDR signala su primarno dizajnirani za prikazivanje na televizorima, sa mapiranjem tona boja na samim ekranima, što često dovodi do previsokog kašnjenja za PC standarde. AMD-ov novi API za FreeSync 2 omogućava alternativu sa veoma niskim kašnjenjem, koja se oslanja na Radeon GPU čipove. Ovo rešenje omogućava da igra mapira tonove boja direktno naspram ciljanog osvetljenja, kontrasta i kolornog prostora samog ekrana. Radeon FreeSync 2 tehnologija omogućava dvostruko veću osvetljenost i kolorni volumen u poređenju sa sRGB-om.
Izvor: itnetwork.rs