Novo istraživanje koje je sproveo bezbednosni institut AV-TEST otkrilo je najbolje rešenje za uklanjanje malware na Windowsu 10. Test je trajao 12 meseci i uključivao je 897 individualnih procena za svaki proizvod. AV-TEST je uključio u ovaj test ukupno osam bezbednosih paketa i sedam specijalnih alatki kao i butovanje CD-ova za oporavak u testu, pokrećući istraživanje u dve različite faze: sve alatke su prvo bile instalirane na već zaraženim sistemima, a potom se vršila i procena na sistemima koji su zaštićeni.

Ukupno četiri bezbednosna proizvoda su dobila preporuke od instituta i uspela su da uklone sve malware primerke bez da na bilo koji način utiču: Avira Antivirus Pro, Kaspersky Internet Security 2016/2017, Malwarebytes Anti-Malware i Avast! Free Antivirus 2016.

Bezbednosna organizacija je poručila da se na vrhu nalazi Avira Antivirus Pro jer je uklonio sve malware primerke, očistio registry i postigao najbolje rezultate u svim testovima. Symantec Norton Security, G Data Internet Security i Bitdefender Internet Security 2016/2017 su takođe postigli dobre rezultate ali u jednom ili dva slučaja nisu uspeli da detektuju malware.
Izvor: benchmark.rs