Facebook je ranije često imao običaj da ponavlja svoju misiju pa je većina tehnoloških novinara već znala napamet "da imaju za cilj da ljudima omoguće da dele sadržaje i da učine svet otvorenim i povezanijim". Kada posetite glavnu Facebook stranicu onda i dalje vidite taj cilj. Međutim, u najnovijem pismu koje je poslao direktor kompanije Mark Zakerberg on priznaje da postoje ozbiljni nedostaci misije koju je njegova kompanija stvorila.

On kaže da će kompanija razmotriti šta se dešava dalje nakon što se ljudi povežu i pokuša da upravlja efektima povezivanja na bolji način. "U vremenima kao što je ovo, najvažnija stvar koju mi u Facebook-u možemo da razvijemo je društvena infrastruktura, pa tako možemo da damo ljudima šansu da izgrade globalnu zajednicu koja će raditi za sve nas," poručuje Zakerberg.

U 5800 reči Mark Zakerberg je spomenuo "društvenu infrastrukturu" 14 puta, ali nije nijednom rečju tačno opisao na šta konkretno misli. Ipak, on je jasno naveo pet ciljeva: da pomognu korisnicima da izgrade zajednice koje će imati podršku, da su bezbedni, da su informisani, da su civilno angažovani i da su uključivi.
Izvor: benchmark.rs