Microsoft naporno radi na poboljšanju Skype-a. Ovaj unakrsno-platformski servis za razmenu poruka se koristi od strane desetine miliona korisnika širom sveta koji žele da ostanu u kontaktu sa prijateljima ili rodbinom. Kompanija je u poslednje vreme učinila neke zaista dobre stvari želeći da se uveri da će Skype obezbediti konzistentno korisničko iskustvo širom platformi.

Prema novom izveštaju, Microsoft radi na velikoj nadogradnji za postojeću Skype aplikaciju koja će dobiti novi dizajn kao i nekoliko novih funkcija. Ažurirana aplikacija je već objavljena za članove Skype Insider programa, a poznato je da ona donosi novi dizajn koji uzima inspiraciju iz dizajna koji je Microsoft predstavio u Universal Windows App za Skype.

Ovo će doneti veću konzistentnost u pogledu izgleda i osećaja u korišćenju Skype-a na velikim platformama. Takođe treba istaći da je Bing integrisan u Skype za Android, kao i da će imati svoju karticu sa oznakom Find u interfejsu za ćaskanja pa će korisnici lako moći da pretražuju sadržaj unutar aplikacije.
Izvor: benchmark.rs