Microsoft je po prvi put u istoriji odložio "patch utorkom" ali kompanija nije pružila nikakve informacije o čemu se radi, rekavši samo umesto toga da će sve nadogradnje biti objavljene kasnije za Windows sisteme. Iz Microsoft-a su u kratkom saopštenju objavili da se radi o grešci pronađenoj u poslednjem trenutku koja bi mogla da izazove probleme kod brojnih korisnika, pa kako ne žele da rizikuju, odlučili su da odlože patch utorkom sve dok greška u potpunosti ne bude ispravljena.

Što se tiče razloga za odlaganje, ima mnogo spekulacija a mnogi veruju da se sve tiče kumulativne nadogradnje za Windows 10. Kumulativne nadogradnje su izazivale brojne probleme na Windows 10 sistemima jer mnogi od njih nisu uspeli da se instaliraju na određenim računarima, pa korisnici veruju da su u Redmondu otkrili sličnu grešku i odlučili da odlože objavu dok je ne poprave.

Ipak, postoji šansa i da se radi o infrastrukturnoj grešci. Microsoft-ov povećani fokus na kumulativne nadogradnje učinio je nemogućim da kompanija povuče samo jednu zakrpu, pa je tako jedina opcija postala odlaganje čitave objave. Počevši od ovog meseca, Microsoft je takođe planirao da zameni postojeći sistem nadogradnji sa novim, koji više ne bi uključivao pojedinačne zakrpe, pa postoji šansa da je ova promena uticala na povlačenje objave.
Izvor: benchmark.rs