Microsoft je upravo pomogao IT profesionalcima širom sveta da lakše upravljaju sigurnosnim softverom na svojim uređajima. Tokom RSA Security Conference, softverski gigant je najavio širok spektar novih sigurnosnih funkcija namenjenih enterprise administratorima. Nove alatke za Windows i Office 365 će pomoći u boljem upravljanju uređajima i omogućiće poboljšanu sajber sigurnost.

Windows Hello sistem biometrijske verifikacije dobija novo ažuriranje uz Windows 10 Creators Update. Servis je sada kompatibilan sa standardnim on-site Active Directory sistemima, a uređaji sa Bluetooth konekcijom imaju novu auto-locking funkciju.

Surface uređaji dobijaju novi Enterprise Management Mode, koji implementira hardverske restrikcije kao što su onemogućavanje mikrofona ili mrežne konekcije. Sistem funkcipniše uz UEFI nivo, pa ga ne mogu probiti ni najtradicionalniji hakovi.

Office 365 dobija novu automatsku sigurnosnu alatku za poslovanja. Alatka će analizirati koliko dobro je firma primenila dostupne sigurnosne funkcije i ocenjivaće ih. Korisnici mogu da vide i koje druge sigurnosne opcije su dostupne za impementaciju i značaj koji će doneti sistemima.

Pored navedenog, privatna beta će početi uskoro za Office 365 Threat Intelligence servis, koji administratorima daje dublju analizu pretnji koje mogu da utiču na mrežu.

Izvor: benchmark.rs