Windows 10 build 15031 donosi pregled funkcije koja se očekuje u predstojećoj Creators Update nadogradnji operativnog sistema, i koja će omogućiti korisnicima da automatski zaključaju računare dok se ne vrate do stola. Nazvana Dynamic Lock, nova funkcija je bila primećivana i u ranijim verzijama Windowsa 10, ali je tek sada postala dostupna korisnicima insajder programa, zajedno sa nekim informacijama o tome kako bi trebalo da radi.

U osnovi, Dynamic Lock može da se koristi sa Bluetooth povezivanjem na telefon, pa je tako sve što treba da uradite je da omogućite funkciju, uparite vaš telefon sa računarom, i kad god je uređaj van dometa Windows 10 će se automatski zaključati. Ova funkcija može biti zgodna u radnim sredinama posebno kada korisnici napuštaju sto nekoliko puta na dan, ali može biti usmerena i ka kućnim korisnicima koji ne žele više da ručno zaključavaju svoj sistem.

U Windows 10 build 15031 nova funkcija je dostupna u Settings > Accounts > Sign-in options, a PC mora da ima Bluetooth adapter kako bi se povezao sa telefonom.
Izvor: benchmark.rs