Windows 10 Cloud još uvek nije potvrđen, ali iako Microsoft tek treba zvanično da predstavi novi operativni sistem, direktor kompanije Epic Tim Švini je na Twitter-u izrazio svoje nezadovoljstvo. U seriji tvitova on je nazvao Windows 10 Cloud verziju operativnog sistema ransomware, formu malware-a koja kompromituje računare zaključavanjem fajlova, pa potom traži "otkup" za vraćanje pristupa.

"Windows Cloud je ransomware: zaključava Windows softver koji ste prethodno kupili i čini da platite za otključavanje nadogradnjom na Windows Pro" poručio je on u tvitu, i nastavio "Firefox je blokiran. Google Chrome blokiran. Google pretraga blokirana kao opcija veb pretrage. OpenGL, Vulcan, OpenVR, Oculus VR svi blokirani. Microsoft ovim čini veliki potez protiv čitavog PC ekosistema: @Adobe, @Autodesk, #Valve, @EA, @Activision, @Google, @Mozilla. Svi su blokirani. Windows Cloud bi mogao da ukrade vašu biblioteku Steam PC igara i traži od vas da platite, odnosno izvršite nadogradnju na Windows 10 Pro" poručio je Epic CEO.

Ipak, kako bi se znala pozadina ove priče, potrebno je znati namenu Windows 10 Cloud verzije operativnog sistema, a ona još uvek nije poznata. Neke glasine govore da bi Windows 10 Cloud trebao da bude verzija operativnog sistema fokusirana na Store aplikacije.

Izvor: benchmark.rs