Opera je danas najavila da je verzija 43 Opera veb pregledača najbrža verzija ikada objavljena za desktop. Developeri kažu da je trenutno učitavanje stranica i Profile Guided Optimization to što čini Operu 43 najbržom verzijom ikada za desktop. Oni su radili na poboljšanju brzine učitavanja strana od prošle godine i već su pokretali funkcije kao što su optimizacije brzine učitavanja stranica, integrisano blokiranje oglasa i brže podizanje.

Opera kaže da najnovija verzija donosi Profile Guided Optimization i instant page loading funkcije koje donose još jedno povećanje brzine što će dodatno poboljšati vreme pregledanja za korisnike. Sve to je učinjeno kako bi se osigurali da će njihov veb pregledač učitavati stranice brže u eri gde veb sadržaj nastavlja da bude sve teži.

Instant učitavanje stranica predviđa sajt čiju adresu korisnik kuca, i onda kada je prepozna, pregledač automatski počne učitavanje sajta u pozadini čak i pre nego što korisnik pritisne enter. Profile Guided Optimization je nova kompajler tehnika koja omogućava da softver koji se pokreće u Windowsu radi brže. Opera kaže da ova tehnologija omogućava pokretanje 13 posto brže.
Izvor: benchmark.rs