Hakovan stari forum CD Project Red (Witcher), ukradene informacije o 1,9 miliona članova forumaPoljski razvojni studio CD Project RED još jedna je žrtva hakerskih napada. U martu prošle godine, hakeri su sa foruma ove fime ukrali informacije o 1,9 miliona članova foruma.

CD Project RED u ovom trenutku obaveštava korisnike o ovom incidentu savetujući im da promene lozinke iz bezbednosnih razloga.

Studio koji je poznat po veoma uspešnim igrama kao što je Witcher franšiza, napadnut je u martu prošle godine. Hakeri su pristupili staroj bazi podataka foruma i ukrali informacije o 1,9 miliona članova foruma.

U vreme kada se incident dogodio, baza podataka nije bila u aktivnoj upotrebi jer su skoro godinu dana pre toga članovi foruma zamoljeni da pređu na GOG.com i tamo otvore naloge. GOG.com je bolje zaštićen a nalozi korisnika su dodatno zaštićeni dvostepenom autentifikacijom.

Ukradena baza podataka koja je sada objavljena sadrži korisnička imena, email adrese i hashovane i saltovane lozinke. Bez obzira na to što hakerima lozinke nisu dostupne u formi običnog teksta, korisnicima se ipak savetuje da promene svoje lozinke posebno ako su iste koristili i za druge naloge.

Podaci sa starog foruma nisu premeštani na GOG.com sajt.

Ovo nije prvi slučaj da protekne mnogo vremene od nekog hakerskog napada do trenutka kada javnost sazna za to. Pre nekoliko meseci isto se dogodilo kada su korisnici Yahooa saznali za dva odvojena hakerska napada na kompaniju, jedan iz 2014. i jedan iz 2013., kada je kompromitovano 500 miliona, odnosno miljardu naloga. O ovima napadima javnost je obaveštena tek u septembru prošle godine.
Izvor: informacija.rs