Microsoft trenutno radi na seriji poboljšanja za desktop koja bi potom bila proširena na ceo ekosistem. Pomalo je iznenađujuće da je Microsoft novi projekat nazvao Windows 10 Andromeda, što je ime koje i Google koristi za hibridnu platformu. Da sve bude još paradoksalnije, Microsoft ima sličan cilj kao i Google - izgraditi univerzalno iskustvo širom desktop uređaja što će učiniti tranziciju sa jednog na drugi uređaj znatno lakšom.

MSPU piše da će Windows 10 Andromeda doneti seriju funkcija koje će poboljšati Continuum, a Microsoft je već napravio neke od njih. Na primer, Continuum će uskoro podržati prozore izmenjive veličine, pun taskbar koji radi baš kao onaj na desktopu kao i poboljšanja korisničkog intefejsa koja će dovesti do toga da mobilni telefoni budu u skladu sa računarima.

Andromeda bi u suštini mogla da bude sledeća verzija OneCore, kompanijinog internog cilja da donese Windows 10 na sve uređaje. Andromeda je već u izradi u Microsoft-u kao deo Composable Shell projekta, a očekuje se da ugleda svetlo dana kasnije ove godine sa Redstone 3 nadogradnjom operativnog sistema.
Izvor: benchmark.rs