Broj developera koji napuštaju Windows generalno, a Windows Phone posebno, raste iz dana u dan, a sada je dodato novo ime na ovu neslavnu listu. Developer „Package Tracker“ aplikacije je napustio Windows iz razloga sa kojim su korisnici Windows Phone platforme već upoznati: odbacivanje želje za povećanjem tržišnog udela i Microsoft-ovo smanjeno interesovanje za sopstvenu mobilnu platformu.

U saopštenju, kreator aplikacije krivi Microsoft zato što nije učinio Windows Phone uspešnim, objašnjavajući da mali broj korisnika ne stvara dovoljno sredstava kako bi se pokrili troškovi servera. Drugim rečima, investiranje u Windows aplikacije nema nikakvog smisla, i to je ono što svaki developer koji napušta platformu poručuje. Najveće pitanje sada je šta Microsoft planira da uradi po tom pitanju?

Ukratko, ne mnogo, jer kompanija planira da investira u donošenje punog Windowsa 10 na ARM čipove. Iako projekat zvuči uzbudljivo, mobilna platforma neće dobiti previše pažnje od strane matične kompanije.
Izvor: benchmark.rs