Deo Microsoft-ovih planova da osvoji PC svet je rad sa proizvođačima i pomoć pri izradi uređaje koji bi mogli da pun potencijal Windowsa 10 sa svim njegovim ugrađenim funkcijama.

Na WinHEC 2016 događaju u Kini, kompanija je pružila smernice proizvođačima o tome kako bi mogli da izrade uspešan Windows 10 uređaj, objašnjavajući da se sve svodi na nekoliko principa koje bi svi trebalo da imaju na umu kada počinju rad na novom projektu.

Prvo i najvažnije, kada govorimo o modernom računaru, kompanija govori o tri smernice: lep dizajn, novo iskustvo i bolje performanse. U pogledu dobrog i dopadljivog dizajna, Microsoft kaže da uređaji treba da budu najbolji u klasi kao i da se napravi balans u brojnim oblastima kao što su dizajn, ekran, tastatura i tačped.

Kada je u pitanju novo iskustvo, Microsoft kaže da uređaji moraju da se pohvale sa najmanje dve nove karakteristike, kao što su Windows Hello, Cortana with Voice i olovka. I na kraju, tu su i performanse u kojima se govori o trajanju baterije, kvalitetu slike i podršci za aplikacije. Zatim su tu i kategorije koje su uključene u koncept modernog PC-a, a Microsoft kaže da one uključuju računare za moderne kreatore, moderne periferije za svakog, računare dovoljno moćne za pomešanu realnost, računare za gejmere i media fanatike, odnosno Internet Of Things.

Izvor: benchmark.rs