Postoje korisnici koji osećaju potrebe za nadogradnjom na velike operativne sisteme kada god izađu, a potom tu su i oni koji su spremni da nastave da koriste trenutnu verziju sve dok zaista ne budu imali izbora. Ukoliko neko koristi starije verzije Chrome pregledača, onda će uskoro morati da ih nadogradi. Google je nedavno najavio da počevši od 8. februara 2017. godine, Gmail više neće podržavati Chrome 53 i starije verzije pregledača.

Podsetićemo da je najnoviji build Chrome 56, pa to i nisu toliko stare verzije kojima se ukida podrška. Kako navodi Google, "Gmail korisnici koji i dalje koriste Windows XP i Windows Vista operativne sisteme će najverovatnije biti pogođeni, jer je verzija 49 poslednja koja je izdata za te platforme. Kao što je najavljeno u aprilu i novembru 2015. godine, ovi operativni sistemi više nemaju podršku od Microsoft-a, pa i mi preporučujemo migraciju na neki od bezbednijih operativnih sistema".

Treba naglasiti da će Gmail i na ovim verzijama nastaviti da funkcioniše, ali podrške više neće biti, pa će korisnici biti podložni bezbednosnim rizicima i neće dobijati više ispravke grešaka. Google takođe kaže da će korisnici koji koriste Chrome 53 i starije verzije pregledača, biti preusmereni na osnovnu HTML verziju Gmaila.
Izvor: benchmark.rs