Podsetićemo se da je još 2013. godine Apple najavio da je iPhone 5S prvi telefon koji podržava 64-bitne aplikacije. Sve to došlo je uz Apple A7 čipset, iako su i aplikacije trebalo da budu ažurirane kako bi radile sa 64-bitnom arhitekturom. Developeri aplikacija u to vreme su imali izbor ili da ih ažuriraju ili da ih ostave kakve jesu. Nakon toga, od februara 2015. godine 64-bitni kod je bio zahtev kako bi nove aplikacije postale dostupne u App Store.

Ipak, poruka koja se pojavljuje u najnovijoj beta verziji iOS 10.3 govori "Ova aplikacija neće raditi sa budućim verzijama iOS platforme. Developer mora da je ažurira kako bi poboljšao njenu kompatibilnost". Naglašavamo da se poruka pojavljuje prilikom pokretanja 32-bitne aplikacije. Apple je ovu promenu rezervisao za značajnu nadogradnju - iOS 11.

To ipak znači i da uređaji starije generacije kao što su iPhone 5 i iPhone 5C neće dobiti nadogradnju na iOS 11, a neće je dobiti ni iPhone 4S. Apple će ipak zadržati starije verzije aplikacija u prodavnici za korisnike starijih telefona.
Izvor: benchmark.rs