Youtube je bez sumnje jedna od najboljih platformi na internetu, ali i on ima svojih slabosti, posebno kada je u pitanju ostvarivanje zarade od kontroverznog sadržaja. Da li bi BitChute koji koristi BitTorrent ispod haube kako bi se izbeglo skupo trošenje propusnog opsega, mogao da bude valjana alternativa? YouTube privlači milijarde posetilaca svakog meseca, a mnogi hrle na platformu kako bi videli originalni sadržaj korisnika platforme.

Obzirom da mora da zadovolji oglašivače, Youtube ima pravila koja govore koje vrste sadržaja mogu da se unovče, što je nešto zbog čega se prošle godine tvrdilo da se radi o cenzuri. Međutim, šta će se desiti ako bude postojala alternativa koja nema takva ograničenja? To je BitChute, video platforma bazirana na BitTorrentu koja ima za cilj da vrati slobodu korisnicima.

"Ideja je došla nakon povećanog nivoa cenzure na velikim platformama. Zabrane, demonetizacija i menjanje algoritama kako bi došlo do slanja određenog sadržaja u zaborav, nas je nateralo da napravimo ovako nešto" poručio je osnivač BitChute-a Rej Vahej za TorrentFreak. Kao što možete videti, sajt ima sličan raspored kao i slične funkcije koji koristi i Youtube.
Izvor: benchmark.rs