Američki provajderi prestaju da šalju korisnicima upozorenja o kršenju autorskih pravaAmerički korisnici koji su preuzimali torente u prethodnih nekoliko godina, uglavnom su dobijali upozorenje od provajdera u kome se govorilo da krše autorska prava i da treba da prestanu to da rade. Međutim, čini se da je sada ovaj program ugašen.

Ideja koja stoji iza ovih upozorenja o kršenju autorskih prava je da upozori korisnike da učestvuju u nezakonitim aktivnostima i pirateriji, a nada je išla ka tome da će ova automatizovana upozorenja uplašiti neke korisnike i odvratiti ih od te prakse. To je bio zajednički pakt provajdera i izdavačkih kuća, ali je očigledno da je ugašen zbog slabih rezultata koje je postizao u praksi.

Iako se borba protiv piraterije nastavlja, očigledno je da su odlučili da ovo nije efikasan put. Izvršni potpredsednik MPAA Stiven Fabricio kaže da su problem oni koji ponavljaju to delo, te da se procenjuje da je prošle godine u SAD preko P2P kanala preuzeto 981 milion filmova i TV serija. On dodaje da sistem jednostavno nije dobro podešen kako bi se bavio onima koji više puta ponavljaju takvo delo.
Izvor: benchmark.rs