Ukoliko ste neko ko kampuje na aukcijskim sajtovima nadajući se kako će u poslednjem minutu postaviti ponudu za svoju stavku, onda znate da je vreme osvežavanja stranice veoma važno. To takođe važi za one koji se nadaju da će kupiti stavke koje imaju oznaku limited edition, ili pak da kupe karte na internetu za neki traženi koncert koji može brzo da se rasproda.

Dobra vest je da ukoliko koristite Google-ov Chrome pregledač, razvojni tim je objavio da su napravljene neke promene ispod haube pregledača koje sada čine da se stranice učitavaju brže nego ranije. Što se tiče toga koliko će se brže osvežiti neka stranica, pretpostavljamo da to zavisi i od samog sajta kao i od vaše veze, ali Google-ovi rezultati testiranja pokazuju da promene koje su izvršili donose ubrzanje do 26 posto.

I ne samo to, novi način osvežavanja će manje koristiti vaš propusni opseg i snagu, što znači da ćete trošiti manje podataka nego ranije. Google kaže da su njihove tvrdnje potvrđene od strane Facebook-a koji im je rekao da oni vide brže učitavanje stranica od 26 posto.

Izvor: benchmark.rs