Jedna od funkcija koja stiže uz predstojeći Windows 10 Creators Update je nazvana Game Mode, i usmerena je ka poboljšanju gejming performansi tako što će prioritizovati procese koji se koriste u igrama.

U videu koji je upravo objavljen, Microsoft je pružio nešto više informacija o predstojećem Game Modu, ali bez previše ulaženja u detalje jer funkcija treba da bude objavljena insajderima sa više opcija u predstojećoj beta verziji Windows 10 Creators Update-a. Microsoft kaže da će Game Mode učiniti da GPU i procesor kao prioritet stave resurse u vašim igrama, a sve u cilju kako bi se poboljšao broj frejmova.

Na prvi pogled, izgleda da će Game Mode zahtevati od korisnika da ga ručno omoguće za svaku igru posebno, ali će u nekom trenutku razvoja i automatski start biti omogućen. Microsoft kaže da će pojedine igre podržavati ovu funkciju, ali ne sve. U ovom trenutku Game Mode je implementiran u funkciju nazvanu Game Bar, ali je ta implementacija još uvek u ranoj fazi. Creators Update koji stiže u aprilu, bi trebalo da donese ovu funkciju svim korisncima.

Izvor: benchmark.rs