U poslednje vreme svedoci smo bili više izveštaja koji su govorili da Microsoft u Windows 10 ubacuje funkciju nalik na Apple-ovu Handoff. Međutim, stvari se sada okreću. Microsoft radi na tome da donese filter plavog svetla u Windows 10 uz Creators Update, i dok u Redmondu testiraju tu funkciju uz pomoć insajdera, Apple planira da učini isto to u najnovijoj beta verziji macOS platforme.

Apple-ova implementacija je nazvana Night Shift a dostupna je na iOS uređajima od verzije 9.3. Međutim, iako ima drugačije ime, Night Shift ima istu funkcionalnost kao third-party aplikacija f.lux, i baš kao Microsoft-ov Blue Light Filter koji je trenutno u ranim danima u Windowsu 10.

Na macOS, Night Shift će automatski podešavati postavke ekrana kako bi prikazao toplije boje, i olakšao rad na računaru tokom noći, ali isto tako i pomogao korisnicima da spavaju bolje. Ovo je i Microsoft-ova namera, jer je Blue Light Filter opisan još ranije upravo tako. Međutim, i Microsoft-ova i Apple-ova funkcija su u fazi beta testiranja.
Izvor: benchmark.rs