Novi predsednik SAD Donald Tramp je podsetio da su snažni zakoni o autorskim pravima interes ne samo nacije, već i njegov takođe. U pismu koje je stiglo od Copyright Alliance, navodi se da je Trampov portfolio autorskih prava bez presedana, te se upozorava da je stopa visoke piraterije u suprotnosti sa njegovim idejama.

Za one koji su gledali inauguraciju Trampa, njegova poruka je veoma jasna. Predsednik SAD je ponovio da će od sada Amerika biti na prvom mestu, a govorio je i o lokalnim kompanijama. Copyright Alliance koja tvrdi da predstavlja 1,8 miliona kreatora i oko 13.000 organizacija koje podržavaju autorska prava, podseća da su oni i Tramp na istoj strani. Sa organizacijama kao što su RIAA, MPAA i 3000 muzičkih izdavača kao članova, Copyright Alliance veruje da ima dovoljno snage da privuče potpunu pažnju predsednika.

Podsećajući da piraterija u eri interneta ima negativan uticaj na američke kompanije i čitavu ekonomiju, Copyright Alliance poručuje da bi snažniji zakoni u oblasti autorskih prava povećali kulturu i osnažili i Trampove ideje da načini Ameriku ponovo velikom.
Izvor: benchmark.rs