Microsoft je često kritikovan za resetovanje podrazumevanih aplikacija u Widnowsu 10 sa novim nadogradnjama operativnog sistema, ali je sada direktor Vivaldi pregledača odlučio da na blogu postavi tekst protiv ovog "nemilosrdnog načina". Konkretno, Džon Von Tečner kaže da je Microsoft previše agresivan sa Edge pregledačem u Windowsu 10, pa je samim tim korisnicima teže da se opredele za neko rešenje treće strane.

Tečner objašnjava da činjenica da Microsoft svakim novim ažuriranjem operativnog sistema vraća podrazumevani pregledač na Edge, čini težim korisnicima da koriste third-party aplikacije. Pečner ovde dodaje da menjanje podrazumevanog pregledača nije toliko lako i da početnici neće imati lak posao.

Vivaldi CEO kaže da je to upravo ono što se desilo kada je njegov prijatelj star 72 godine video da mu je pregledač resetovan na Microsoft Edge nakon instalacije Windowsa 10 sa Windowsa 8. "Ja razumem da se Microsoft boji slabog usvajanja Edge pregledača, ali prisiljavanje korisnika na ovaj način je nemilosrdno."
Izvor: benchmark.rs