..
Od sada više niko neće moći da vam hakuje Facebook, a za to vam je potrebna samo jedna stvar


Korisnici Facebooka su do sada mogli da povećaju zaštitu svojih profila biranjem autentifikacije u dva koraka (two-factor authentication) putem SMS-a, a sada je popularna društvena mreža ponudila još jedan način za toFacebook je dodao podršku za fizičke ključeve za bezbednost (physical security keys) koji korisnicima omogućuju da potvrde svoj identitet priliom prijavljivanja na društvenu mrežu i na taj način spreče bilo kakve zloupotrebe svojih profila.

Korisnici Facebooka su do sada mogli da povećaju zaštitu svojih profila biranjem autentifikacije u dva koraka (two-factor authentication) putem SMS-a. To znači da bi im svaki put prilikom logovanja na Facebook na broj mobilnog telefona stigao kod koji je potrebno uneti kako bi mogli da pristupe svom profilu.

Sa fizičkim ključevima to više nije slučaj, jer je dovoljno povezati “security key” na računar i uneti svoj e-mail i lozinku.Mali USB stikovi podržavaju Universal 2nd Factor (U2F) standard koji potvrđuje identitet korisnika.

Na ovaj način, korisnici će biti zaštićeni od napada hakera i biće gotovo nemoguće da neko drugi osim pravog vlasnika sa ključem pristupi profilu.

Cene ovih ključeva variraju u zavisnosti od enkripcije koju nude, a najjeftiniji košta oko 2.000 dinara.

Pogledajte video:
Izvor: Telegraf.rs