Google Voice je besplatni servis, koji omogućava korisnicima da se prijave za jedan telefonski broj koji se može koristiti za upravljanje svim telefonskim linijama. Google preko njega omogućava primanje automatskih transkripta glasovnih poruka, filtriranje ili snimanje poziva i drugo. Servis je javno objavljen još 2010. godine i od tada ima malu ali lojalnu zajednicu korisnika i pratilaca.

Google Voice nije dobio veće ažuriranje preko pet godina, što je mnoge navelo da pomisle da će Google ugasiti servis. Google je sada sve iznenadio objavom nove verzije Google Voice-a za Android, iOS i web.

Korisnički interfejs servisa je revidiran jednostavnijim i čistijim dizajnom i vidljivim tabovima za pozive, glasovne poruke i tekstualne poruke. Tu je i podrška za grupne tekstualne poruke i MMS sa fotografijama. Takođe, Google je objavio da će i u budućnosti nuditi nova ažuriranja i funkcije za Google Voice aplikaciju.

Korisnici i dalje mogu da nastave da koriste Google Hangouts za pristup Google Voice aplikaciji i njenim funkcijama. Ova opcija će biti dostupna još nekoliko godina.
Izvor: benchmark.rs