Ukoliko i dalje imate instaliran Windows 8.1 operativni sistem i ne planirate nadogradnju na Windows 10, onda bi vam najnovije istraživanje nemačkog instituta AV-TEST moglo pomoći da odredite koji je najbolji antivirus za vas.

Ono što je prilično iznenađujuće kod novog testa je da je samo jedno antivirus rešenje dobilo maksimalan broj poena od strane AV-TEST tima. Samo jedan softver radi besprekorno kada je u pitanju zaštita, performanse i upotrebljivost, a to je Kaspersky Internet Security, i on je dobio svih šest poena u svim kategorijama.

Bitdefender Internet Security koji je takođe dobio sertifikat instituta, je dobio veoma zadovoljavajućih 17,5 poena što znači da zaostaje za rešenjem koje ima Kapsersky za samo pola poena u jednoj kategoriji. Isti rezultat je dobio i Trend Micro’s Internet Security koji je pola poena izgubio samo kod performansi.

Microsoft’s Windows Defender dobija svega 15 poena, ali i 4.5 za zaštitu. Najniži rezultat u testovima, 12,5 poena je ostvario Comodo Internet Security Premium.
Izvor: benchmark.rs