Korišćenje otvorene platforme kao što je Android znači i da morate biti spremni i na dobro i zlo. Bez namere da se mešamo u Android vs iOS debatu, činjenica je da Android ima puno više malwarea. Srećom, Google-ovi inženjeri rade i danju i noću u pokušaju da primete i uklone malware pre nego što inficira vaš uređaj.

Nedavni članak na sajtu Digital Trends navodi kako se to radi, i to direktno od strane Google-a. Prema Google-u, svaka aplikacija je skenirana od malware-a i drugih ranjivosti pre nego što bude izlistana u Play Store-u. Međutim, to skeniranje ne uspeva baš uvek i svaka aplikacija bi potencijalno ipak mogla da sadrži malware ili neke druge ranjivosti.

Kako bi se izborio sa time, Google drži na oku svaku aplikaciju koju preuzmete nakon što ona bude dodata na vaš Android uređaj. Korišćenjem informacija koje se prenesu između vašeg uređaja i Google-ovih servera, inženjeri mogu da vide da li aplikacija počinje da pravi probleme i da li se ovo dešava i sa drugim nalozima.Izvor: benchmark.rs