Stručnjaci kompanije FireEye upozorili su na talas napada na korisnike Netflixa od kojih sajber kriminalci pokušavaju da ukradu informacije kao što su podaci o kreditnim karticama, brojevi socijalnog osiguranja i drugi.

Iako su izgleda napadi zaustavljeni, korisnici Netflixa u SAD trebalo bi da obrate pažnju na emailove koje dobiju jer hakeri koriste kompromitovane legitimne servere da bi napravili fišing stranice koje će izgledati kao prave.

Korisnici mogu da dobiju email obaveštenje da ažuriraju svoj Netflix nalog, i ako kliknu na link, od njih se traži da unesu informacije kao što su ime, broj socijalnog osiguranja i podaci o kreditnoj kartici.

Ako korisnik ostavi na lažnoj stranici tražene podatke, oni se automatski šalju fišerima.

Najbolji način da se zaštitite je da ne otvarate linkove koji stignu u vaš inbox i vode vas do web sajtova koji nisu pouzdani. Međutim, u ovom slučaju emailovi izgledaju kao da zaista dolaze od Netflixa, pa je korisnicima teško da procene da li su pravi ili lažni.

Ako mislite da je vaš nalog hakovan ili ste lične podatke uneli na stranicu koja je možda lažna, iz FireEye savetuju da što pre kontaktirate Netflix i vašu banku.

Izvor: informacija.rs