Windows 10 se sada pokreće na više od 20 posto računara širom sveta, pa ipak Microsoft-ov najveći izazov nije da poveća tržišni udeo svog novog operativnog sistema, već da ubedi one koji imaju Windows 7 da se prebace na Windows 10. Čak i uz prisustvo Windowsa 10 na tržištu, Windows 7 je i dalje najčešće korišćeni operativni sistem na svetu, a podaci nezavisnih agencija pokazuju da je blizu 50 posto tržišnog udela.

Kako se podrška za Windows 7 bliži kraju, Microsoft polako postaje svestan da bi to mogao da bude novi "Windows XP momenat" kada korisnici odbijaju nadogradnju uprkos očiglednim bezbednosnim rizicima. Samim tim nije iznenađenje što je Microsoft već počeo ofanzivu protiv Windowsa 7, pa upis na blogu nemačkog odeljenja kompanije ističe loše stvari ovog operativnog sistema u poređenju sa Windowsom 10.

U kratkom tekstu se poručuje da Windows 7 ne dolazi više sa bezbednosnim funkcijama koje su potrebne za borbu sa današnjim pretnjama, istovremeno dodajući da Windows 10 ima sve što je potrebno da korisnici ostanu bezbedni. Microsoft u istom tekstu nastavlja da hvali Windows 10 i bezbednosna poboljšanja koja su deo operativnog sistema.

Izvor: benchmark.rs