Ukoliko su vam dosadili postojeći web browseri i želite izbor koji je više eksperimentalan, tu je sada Opera Neon koja predstavlja najnoviji koncept za desktop pregledače budućnosti.

Opera Neon browser je dizajniran kako bi "angažovao korisnikova čula" i "oslobodio um". Pregledač imlementira walpaper računara u browser, čija namena je da se otarasi pretrpavanja desktopa. Korisnici mogu da iskoriste i dva neon-inspirisana wallpapera grafičkog umetnika Luka Čojsa.Browser ima novorazvijeni fizički endžin, koji omogućava da se objekti i tabovi ponašaju kao da imaju fizičku težinu i da se pomeraju prirodno kada se prevlače. Opera Neon menja i način na koji korisnici gledaju i čuvaju video i fotografije. Korisnici mogu da kropuju, sačuvaju fotografije koje nađu na webu, a video klipovi se otvaraju u sopstvenom prozoru, omogućavajučći pregled dok se i dalje pretražuje internet.

Browser je kreiran kako bi se korisnicima olakšalo da pronađu ono što žele. Živopisni tabovi koriste fotografije sa web stranica, dok "gravitacioni sistem" pregledača donosi najkorišćenije tabove u Speed Dial. Povrh svega Opera Neon se može koristiti u split-screen modu.
Izvor: benchmark.rs