Google je objavio novu funkciju, pod nazivom "Super Chat", koja korisnicima omogućava da prikače poruke u vrh chatboxa, koje će se tu zadržati do pet sati. Štos je u tome da što više želite da se poruka zadrži u vrhu, više ćete morati i da platite.

Google je ranije istakao da je Super Chat dizajniran da dodatno približi fanove i kreatore sadržaja jedne drugima, a takođe je i odličan izvor zarade za stream (naravno ukoliko korisnici iskoriste prednosti funkcije). Super Chat je praktično zamena za Fun Funding, koji je predstavljen 2014. godine, ali nije zaživeo kako se očekivalo.Google nije istakao kako će Super Chat komantari biti moderisani, kako bi se osigurala stabilnosti i odsustvo uvredljivog sadržaja. Maksimum od pet sati je dosta vremena koliko se može potrošiti na poruku u vrhu, što potencijalno mogu da iskoriste spameri, oglašivači i oni koji reklamiraju razne proizvode i usluge.

Super Chat je još uvek u beta formi, a trenutno podržava samo selektovane kanale kao što su Alex Wassabi i iHasCupquake. Funkcija će javno početi da pristiže od 31. januara.
Izvor: benchmark.rs