Microsoft je juče objavio Windows 10 build 15007 i zvanično počeo testiranje nove funkcije uz pomoć insajdera koja donosi funkcionalnost sličnu onoj koju ima Apple-ova Handoff karakteristika.

Konkretno, digitalni asistent Cortana sada može da nastavi tamo gde ste stali ukoliko vam je ova funkcija omogućena sa istim nalogom na više Windows 10 računara. Na primer ukoliko pregledate internet na vašem desktop računaru i potom se prebacite na laptop, Cortana će vam učitati isti sajt koristeći obaveštenja u Action Centeru.

U ovom trenutku funkcija je omogućena samo na Windows 10 računarima, a Windows 10 Mobile platforma još uvek nije podržana. Treba reći da je Apple-ova implementacija za sada bolja, jer Handoff radi kako na macOS tako i na iOS uređajima.

"Ukoliko imate više računara, verovatno znate koliko glomazan može biti posao pronaći sve što treba da nastavite rad prilikom prebacivanja između računara. Cortana vam sada može pomoći. Kada se prebacite na drugi računar, Cortana će prikazati brzi link u Action Centeru kako bi vam pomogla da se lako vratite na sajtove koje ste pregledali i SharePoint dokumente koje ste koristili nedavno" objašnjava Microsoft.

Izvor: benchmark.rs