Microsoft nastavlja rad na novoj Windows Defender aplikaciji za Windows 10, pa tako najnovija verzija namenjena insajderima u "brzom prstenu" već dolazi sa prilično velikim poboljšanjima. Prvo i najvažnije je znati da je ova aplikacija različita od desktop-baziranog Windows Defendera, i pretpostavlja se da će doći u skladu sa novim sistemom univerzalnih aplikacija koje Microsoft nudi u poslednje vreme. Ipak, dizajn je sličan početnoj verziji.

Međutim, uz novi Windows 10 build 15002, Windows Defender postaje mnogo moćnije bezbednosno rešenje, jer dobija nove opcije za pokretanje brzog, naprednog i punog skeniranja, baš kao i punopravni antivirus softveri. Korisnici mogu da izaberu mod za skeniranje iz glavnog ekrana, a ono se naravno najviše preporučuje kod otkrivanja virusa i pretnji.

Nova aplikacija ima poboljšane perfornamse, novi health ekran, dok ekran sa family opcijama dolazi sa vizuelnim poboljšanjima i vezama za sadržaj i aplikacije na internetu, dok meni za Firewall & network zaštitu uključuje opcije koje su se ranije mogle pronaći u Control Panelu. Windows Defender bi nakon svega trebalo da bude znatno vrednije rešenje.

Izvor: benchmark.rs