Ukoliko koristite Windows operativne sisteme onda ste upoznati sa plavim ekranom smrti (Blue Screen of Death), koji se pojavljuje kada se sruši operativni sistem. To je bio "veliki hit" na Windowsu već dugo vremena, ali izgleda da će Microsoft sada koristiti drugačiju boju za svoj čuveni ekran smrti. U najnovijoj procureloj beta verziji Windowsa 10 sada imamo zeleni ekran smrti umesto plavog na koji smo se svi navikli, ali je on za sada ograničen samo na beta testere.

Windows 10 build 14997 je procureo ove nedelje i u njemu je Microsoft dodao brojne novitete, između ostalih i Green Screen of Death. Kompanija nije želela da objasni zašto je načinjena ova promena ali to verovatno ima veze sa time kako kompanija identifikuje probleme.

Microsoft-ov zaposleni Mathijs Hoekstra kasnije je potvrdio da članovi Windows Insider programa sada vide Green Screen of Death umesto plavog. Za sada nije poznato kada će Microsoft ovu promenu uvesti i u stabilne verzije Windows 10 operativnog sistema.Izvor: benchmark.rs