Krajem februara 2017. godine svoja će vrata otvoriti MWC sajam na kojem će brojni proizvođači telefona predstaviti svoje nove modele. Na tom sajmu se očekuje i kompanija HMD Global, odnosno nova Nokia koja bi tih dana trebala da predstavi barem jedan novi model – D1C.

Prema izvoru Nokia D1C stići će u dve verzije – skupljoj s 5,5“ ekranom FHD rezolucije (1.920 x 1.080 px) i 3 GB RAM-a koja će koštati oko 200 USD, te jeftinijoj sa 5“ ekranom i 2 GB RAM-a čija će cena biti oko 150 USD.

Prema podacima do kojih je došao DigiTimes, a koji potiču od lanca dobavljača to neće biti i jedini planirani model za tu godinu. Prema izvoru Nokia će tokom 2017. godine predstaviti i dodatna četiri modela koji će na tržište biti plasirani tokom drugog i trećeg kvartala 2017. godine.

Vezano uz hardver za sada (razumljivo) nema previše poznatih informacija. Izvor tek navodi kako će Nokijina četvorka imati ekrane dijagonale od 5" do 5,7“ FHD ili WQHD rezolucije. Kao proizvođači ekrana navode se tri kompanije – LG, Century Technology (CTC) i Innolux.itvesti.info