Microsoft je pauzirao Windows Insider program do početka januara, Windows tim je takođe na odmoru, pa će prva build verzija biti puštena u prvoj nedelji 2017. godine.

Prema novom izveštaju, narednih nekoliko verzija Windows 10 Redstone 2 nadogradnje operativnog sistema (zvanično poznatih kao Windows 10 Creators Update), će biti kritične za sledeće ažuriranje operativnog sistema. Microsoft ima za cilj da završi razvoj novih funkcija i potom se posveti konkretno otklanjanju grešaka i poboljšanju performansi.

Cilj je da se nove funkcije završe u januaru i potom pređe na ispravljanje grešaka, što će biti izvedeno uz pomoć insajdera. Baš kao što se desilo sa prethodnim nadogradnjama operativnog sistema i samim Windowsom 10, insajderi će prvi dobiti finalni Windows 10 Creators Update build. Glasine govore da je Creators Update predviđen da bude objavljen u martu kao build 1703, pa Microsoft želi da ima barem jedan mesec na raspolaganju da ispravi greške pre zvaničnog pokretanja.

Kako je Windows 10 Redstone 2 gotovo spreman, Microsoft se sprema da počne rad na trećoj Redstone nadogradnji koja bi prema izveštajima trebalo da bude objavljena na jesen.
Izvor: benchmark.rs