Facebook se u poslednje vreme bavio videom a takođe su ušli u sferu emitovanja uživo sa funkcijom koja nosi naziv Facebook Live. Radi se o funkciji koja je prilično dobro primljena od strane korisnika koji su je isprobali. Međutim, kompanija sada ima sledeći fokus a to je audio, te najavljuje novu funkciju koja nosi naziv Live Audio. Kao što joj ime sugeriše, kod ove funkcije umesto videa možete emitovati zvuk uživo.

Facebook poručuje da su im neki izdavači poručili da žele da ispričaju priču preko reči, ali ne i videa. "Videli smo neke stranice da pronalaze kreativne načine da stignu do publike samo za zvukom korišćenjem Facebook Live API-a ili dodavanjem fotografije koju prati zvuk" poručuju iz Facebook-a. U osnovi, umesto videa sada će biti emitovan zvuk, a druge razlike nema.

Ovo bi moglo biti odlično za one čija veza nije toliko jaka da emituje video, ili za one situacije gde video nije potreban i gde će zvuk sasvim dobro obaviti posao. To može biti korisno za telefonske intervjue, sesije čitanja knjiga uživo i slično.
Izvor: benchmark.rs