KickassTorrents, najpopularniji torent sajt na internetu, ponovo se vratio nakon gašenja u julu 2016. godine. Nekoliko bivših članova tima i radnika na sajtu, sastali su se i rekreirali platformu. Novi KickassTorrents je pokrenut sa praznom bazom podataka, tako da će potrajati dok ne bude imao onoliko sadržaja koliko je imao prethodni sajt.

Pored podrške od strane bivših zaposlenih, KickassTorrents će podržavati i brojni korisnici koji vole sajt kao i oni koji ubacuju sadržaj na servis. Novi sajt je već dostupan, ali treba upozoriti da je učitavanje sajta sporo s obzirom na značajan promet korisnika koji KickassTorrents ima.

"Najveći deo originalnog tima, administratori i moderatori priključili su nam se kada je Kat.cr ugašen, na šta smo veoma ponosni. Ovo pokazuje lojalnost, posvećenost i pravu ljuba prema KAT-u koju svi delimo. Naši najveći uploaderi su uz nas i oni neumorno nastavljaju da dele sadržaj čak i pre nego što je torent mašinerija počela da se vraća. Torent zajednica uskoro može da očekuje ubacivanje sadržaja od svih imena koja su im poznata i kojima veruju", ističe se u saopštenju KickassTorrents tima.
Izvor: benchmark.rs