Mnogi od omiljenih sajtova i blogova korisnika, od danas će imati mogućnost podržavanja sadržaja iz virtuelne realnosti. WordPress je platforma koja se koristi na brojnim sajtovima i blogovima, a potvrđeno je da WordPress.com-hostovani sajtovi dobijaju podršku za VR sadržaj. Sajtovi će biti u stanju da podržavaju video od 360 stepeni i fotografije koje korisnici mogu da pregledaju na mobilnim uređajima, desktop sistemima i pomoću VR kaciga.

Sugeriše se da će iskustvo virtuelne realnosti, koje donose WordPress.com sajtovi, biti bazirano na tome sa kojih uređaja se posećuju sajtovi. Oni koji budu koristili kacige za virtuelnu realnost će imati najbolje korisničko iskustvo - fotografija ili video će se pomerati u skladu s tim kako korisnik pomera glavu, čime se nudi bogatije VR iskustvo.

Očekuje se da će na mobilnim uređajima ovo iskustvo biti nešto drugačije, gde će WordPress koristiti žiroskop telefona ili tableta kako bi omogućio sadržaju da reaguje na različite načine pomeranja uređaja.
Izvor: benchmark.rs