Microsoft i Skype timovi kraj 2016. godine proslavljaju gledajući u budućnost. A ono što budućnost donosi u jedan od najpopularnijih servisa za glasovno pozivanje, jeste više botova i više veštačke inteligencije implementirane u proizvod.

Skype tim je u blog objavi govorio o Microsoftovim naporima da tehnologiju načini intuitivnijom i sposobnom da razume korisnike. Skype je svakako bitan deo ovog plana, bilo da se to obavlja preko prevođenja u realnom vremenu ili preko sve više botova koji se integrišu u servis.

Microsoft je nedavno objavio da oko 30.000 developera kreira botove za platformu, a mnogi od ovih servisa će se pojaviti naredne godine. Neka od većih imena, koja su se priključila pokretu, uključuju Skyscanner, Expedia, Hipmunk i UPS. Međutim, ističe se da sve ovo nije ništa u poređenju sa onim što nas očekuje 2017. godine.

Microsoft je istakao da će eksperimentalni bot, koji će se uskoro pojaviti, biti dokaz koliko jaka može biti mreža botova te kako će konverzacija u computingu biti veoma bitna funkcija u budućnosti.
Izvor: benchmark.rs