Video sajt Dailymotion, najveći sajt te vrste posle YouTubea, nedavno je hakovan, i tom prilikom je kompromitovano najmanje 85,2 miliona naloga.

Dailymotion je u utorak potvrdio vest o napadu, koju je objavio sajt ZDNet koji je dobio dokaz o hakerskom napadu koji se dogodio 20. oktobra tokom koga su hakeri uspeli da izvuku više od 85 miliona korisničkih imena i email adresa korisnika.

Hakeri su došli i do lozinki za 18,3 miliona naloga, koje su hashovane Bcrytom. Ovo je objavio LeakedSource, koji je došao do procurelih podataka.

Ko stoji iza ovog napada još uvek nije poznato.

Dailymotion još uvek nije obavestio korisnike o ovome, ali bi korisnici bez obzira na to trebalo da što pre promene lozinke.

Ovo nije prvi hakerski napad na Dailymotion. Sajt je sredinom 2014. bio inficiran malicioznim kodom koji je preusmeravao korisnike na exploite.

Hakeri su tada uspeli da ubace maliciozni kod na sajt Dailymotion preko iframea koji je preusmeravao korisnike na druge domene na kojima su hostovani exploit alati za Javu, Internet Explorer i Flash Player.

Tada su zvaničnici Dailymotiona potvrdili napad, ali su objasnili da oni nisu bili jedina meta hakera i da podaci korisnika sajta nisu kompromitovani.
Izvor: informacija.rs