Oni koji dugo i redovno prate YouTube verovatno su čuli za korisnika pod imenom PewDiePie, koji je jedan od najpopularnijih YouTubera, ako ne i najpopularniji na svetu. Ono što se zna jeste da PewDiePie na godišnjem nivou zarađuje milione dolara, a sada ima i novo dostignuće - preko 50 miliona pretplatnika na svom kanalu.

PewDiePie je nedavno najavio da će, ukoliko dostigne brojku od 50 miliona pretplatnika, ugasiti i obrisati svoj kanal. Ispostavilo se da PewDiePie, pored toga što ume odlično da proda svoj sadržaj, ume još bolje i da troluje. Ikao je popularni YouTuber održao reč i obrisao svoj kanal, ovo je uradio sa alternativnim YouTube kanalom pod imenom Jack Septic Eye. Ovaj kanal je takođe uspeo da prikupi impresivnih 13 miliona pretplatnika.Mnogi su spekulisali da je razlog odluke za najavu i brisanje naloga, problem koji brojni YouTuberi već neko vreme imaju sa politikom koju vodi YouTube, a koja značajno utiče na zaradu kreatora sadržaja. Takođe, kada je najavio brisanje kanala, mnogi su spekulisali da PewDiePie nije smatrao da se isplati da zadrži svoj originalni kanal, jer je primetno da postoji veliki nesklad u broju pretplatnika i broju pregleda njegovih video klipova (neki od njegovih videa imaji samo oko pola miliona pregleda).

U svakom slučaju, ispostavilo se da je preko 50 miliona pretplatnika prevelika stvar da bi se olako odbacila, a svakako ima smisla odluka PewDiePie-a da zadrži svoj glavni a obriše alternativni YouTube nalog.
Izvor: benchmark.rs