Instagram je upravo najavio nekoliko novih funkcija kojim žele da se bore protiv zloupotreba platforme. Oni su već dali korisnicima mogućnost da filtriraju komentare bazirano na ključnim rečima, a to je bio prvi korak u pružanju korisnicima više kontrole nad njihovim upisima. Međutim, Instagram sada poručuje da će uskoro dodati način da isključite komentare na bilo koje upise.

Korisnici će moći da odluče da li žele ili ne da komentari budu omogućeni na određenom upisu. Ova funkcija je prethodno bila ograničena na određene naloge, ali uskoro će biti objavljena svim korisnicima. Korisnici će moći da isključe komentare na bilo koji upis tako što kliknu na Advanced Settings pre nego što ga unesu i potom kliknu na Turn Off Commenting. Komentari potom mogu da se omoguće u svakom trenutku.

U narednim nedeljama će biti dodata i mogućnost da se lajkuju komentari klikom na ikonicu srca odmah pored njih. Korisnici Instagrama koji imaju privatne naloge do sada nisu mogli da uklone onog koji ih sledi i koga su odobrili, bez da ga blokiraju. I ta stvar će se novom nadogradnjom promeniti pa će sada moći da se uklone, a ti korisnici neće biti obavešteni ukoliko su uklonjeni.Izvor: benchmark.rs