Na tržištu postoji veliki broj aplikacija čija je funkcija da vode računa o sigurnosti korisničkih podataka. Sada i Google ulazi u ovu sferu sa svojom najnovijom aplikacijom, pod nazivom Trusted Contacts. Aplikacija za cilj ima da korisnicima omogući da dele svoju lokaciju sa voljenim osobama kada god to žele, čak i kada je njihov telefon oflajn ili im nije pri ruci.

Trusted Contacts aplikacija je trenutno dostupna samo za Android. Kada se instalira, može se iskoristiti za dodeljivanje "trusted" statusa familiji i prijateljima. Samo provereni kontakti će biti u stanju da vide status aktivnosti - bilo da je korisnik onlajn ili ukoliko je bio u pokretu u skorije vreme.

Trusted Contacts aplikacija će takođe moći da zahteva korisnikovu lokaciju ukoliko je zabrinuta za tog korisnika. Korisnici imaju opciju da odbiju zahtev, ali ukoliko ne odgovore u okviru odgovarajućeg vremenskog perioda, njihova lokacija će se automatski podeliti sa kontaktima.

Google je objavio Trusted Contacts aplikaciju, koja je sada dostupna za besplatno preuzimanje preko Google Play Store-a.
Izvor: benchmark.rs