Izabrani predsednik SAD Donald Tramp već je potvrdio da ne namerava da odustane od pisanja po društvenim mrežama u godinama koje slede i u kojima će obavljati svoju funkciju. Ipak, i on bi trebalo da bude pažljiv, jer je Twitter poručio da je spreman da ga banuje ukoliko prekrši pravila servisa.

Tehnološki posmatrači znaju da Tramp koristi Twitter kako bi kritikovao medije, političare, kompanije i sve ostale koji ne dele njegove ideje. Tramp je u tu svrhu već nekoliko puta koristio Twitter tokom predsedničke kampanje, ali će sada to sve morati da prestane jer je društvena mreža poručila da želi da ubuduće sve bude u skladu sa pravilima, čak i ako se radi o predsedniku SAD.

U saopštenju koje je poslato sajtu Slate, potparol Twitter-a je rekao da bi baš Donald Tramp mogao da bude banovan ukoliko prekrši pravila servisa, koji ne dozvoljava govor mržnje i ružne reči. Tramp je još ranije obećao da će manje koristiti društvene medije kada preuzme funkciju, ali da neće odustati od njih i da će i dalje upućivati poruke preko Twitter-a.
Izvor: benchmark.rs