Početkom sledeće godine videćemo dugoočekivani početak antipiratske borbe u Velikoj Britaniji. Uz pomoć nosilaca autorskih prava, provajderi će uskoro početi da šalju obaveštenja pretplatnicima email-om čije veze se navodno koriste za piratski sadržaj. Ova upozorenja bi trebalo da edukuju one koji krše autorska prava o pravnim alternativama u nadi da će se smanjiti stopa piraterije tokom vremena.

U naporu da suzbiju online pirateriju, muzička i filmska industrija su postigle sporazum sa vodećim provajderima u Velikoj Britaniji kako bi se slala upozorenja o navodnim kršenjima autorskih prava. Imitirajući američke kolege, sa programom antipiratskog upozorenja će se pratiti ilegalne navike deljenja fajlova korisnika u Velikoj Britaniji, sa jakim fokusom na one koji više puta prekrše pravila.

Program piratskog upozorenja je deo veće inicijative koja je već predstavila nekoliko antipiratskih PR kampanja, ciljajući globalnu javnost, ali i učionice obrazovnih ustanova. Posebno treba istaći da će fokus biti na edukaciji korisnika, a ne na pretnji tužbama.
Izvor: benchmark.rs